1402/06/27
بلاگ

گزارش تحلیلی شرکت سرمایه‌گذاری سبحان (وسبحان)

معرفی شرکت سرمایه‌گذاری سبحان

سرمایه‌گذاری سبحان از مصادیق نهادهای مالی موضوع بندهای ۲۰ و ۲۱ ماده ۱ قانون بازار اوراق بهادار و بند ماده ۱ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید محسوب می‌گردد. این شرکت در سال 1362 با نام شرکت بهدوش (سهامی خاص) به ثبت رسید. متعاقباً در چند نوبت تغییر نام داد و نهایتاً با نام شرکت سرمایه‌گذاری سبحان (سهامی خاص) شروع به فعالیت نمود. این شرکت در سال 1394 در شرکت فرابورس ایران پذیرفته و سهام آن به عموم عرضه شد. در سال 1396 معادل ۹۱ درصد سهام متعلق به سازمان اقتصادی کوثر به شرکت‌های سرمایه‌گذاری پایا تدبیر پارسا ( معادل ۸۲ درصد ) و توسعه صنعتی ایران ( معادل ۹ درصد ) انتقال یافت.
شرکت سرمایه‌گذاری سبحان با توجه به موضوع فعالیت خود امکان سرمایه‌گذاری در سهام منتشر شده در بورس اوراق بهادار، اوراق مشارکت منتشر شده در فرابورس ایران، واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس(ETF)، اوراق بهادار خارج از بورس، فلزات گرانبها، گواهی‌های سپرده نزد بانک‌ها، دارایی‌های فیزیکی از جمله ساختمان و املاک، پروژه‌های ساختمانی و واحدهای تولیدی را دارا می‌باشد.
در جدول زیر وضعیت آخرین سهامداران شرکت اشاره شده است:
01.jpg
در جدول زیر وضعیت سهام شرکت در تابلوی معاملات بازار اول فرابورس مورد بررسی قرار گرفته است:
02.jpg
03.jpgهمانطور که مشاهده می‌شود از ابتدای سال 1402 بازدهی سهام شرکت و شاخص کل بورس در نمودار بالا ترسیم شده است. بازده سهام شرکت نسبت به نرخ‌های ابتدای فروردین 1402، برابر با 12 درصد و بازده شاخص کل در حدود 6 درصد بوده است.


آخرین پرتفوی بورسی و غیر بورسی شرکت

پرتفوی بورسی:

ز1.jpgز2.jpg

پرتفوی غیر بورسی:
 

005.jpg

همانطور که مشاهده می‌شود، سرمایه‌گذاری 12 درصدی در شرکت پتروشمیران به عنوان مهمترین فعالیت سرمایه‌گذاری شرکت شناخته می‌شود که به تنهایی در حدود 65 درصد سود شرکت را تشکیل می‌دهد می توان از آن به عنوان مهمترین منبع تولید ارزش افزوده در پرتفوی شرکت نام برد.


معرفی شرکت پتروشمیران

با توجه به نقش اساسی صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از گزینه‌های سودآور در جهت جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی و بالا بردن ارزش افزوده، شرکت ملی صنایع پتروشیمی اقدام به واگذاری ۵۱ درصد طرح پلی‌پروپیلن جم واقع در مجتمع الفین دهم به بخش خصوصی نمود. با توجه به گزارش توجیه فنی و اقتصادی طرح مذکور، شرکت پتروشمیران در 51% طرح PP جم سرمایه‌گذاری نمود. شرکتهای پتروشمیران و پتروشیمی جم مالک 49% دیگر این طرح به منظور اعمال مدیریت یکپارچه اقدام به تأسیس شرکت پلی پروپیلن جم در سال ۱۳۸۳ با ظرفیت تولیدی سالانه ۳۰۰ هزار تن پلی‌پروپیلن نمودند. بهره برداری آزمایشی شرکت پلی‌پروپیلن جم در سال ۱۳۸۷ آغاز شد و در سال ۱۳۸۸ به بهره‌برداری تجاری رسید. لازم به ذکر است بر اساس نظر سهامداران محترم شرکت از سال ۱۳۸۷ تنها فعالیت اصلی شرکت پتروشمیران سهامداری در شرکت پلی پروپیلن جم می‌باشد.
از آنجایی که در کشور، کسری تولید پلی‌پروپیلن وجود دارد، بنابراین فضای سودآور مناسبی برای شرکت پلی‌پروپیلن جم وجود دارد تا بتواند بازدهی مناسبی کسب کند.
در ادامه صورت سود و زیان شرکت پلی‌پروپیلن جم برای سال مالی 1402 برآورد شده است و می توان خوش بین بود که بتواند با فرض میانگین نرخ دلار 450 هزار ریالی و نرخ‌های جهانی پلی‌پروپیلن اکنون، به سود 30،165 ریال به ازای هر سهم دست یابد. با توجه به تقسیم سود کامل پلی پروپیلن جم و سهم 45 درصدی پتروشیمران در این شرکت، سهم سود نقدی پتروشیمران از این شرکت بالغ بر 2600 میلیارد تومان خواهد بود. همچنین از آنجا که تنها فعالیت مهم شرکت پتروشمیران سرمایه‌گذاری در شرکت پلی‌پروپیلن جم می‌باشد و با فرض تقسیم سود کامل پتروشمیران و سهم 12 درصدی شرکت سرمایه‌گذاری سبحان، سهم سود نقدی شرکت سرمایه‌گذاری سبحان از پتروشمیران بالغ بر 318 میلیارد تومان خواهد بود.

در جدول زیر صورت سود و زیان برآوردی شرکت پلی پروپیلن جم برای سال مالی 1402 اشاره شده است:
006.jpg


پیش بینی صورت سود و زیان شرکت سرمایه‌گذاری سبحان

با توجه به پرتفوی بورسی و غیربورسی و درآمدهای حاصل از سود سهام و سود فروش سرمایه‌گذاری‌ها، صورت سود و زیان شرکت تخمین زده شد. لازم به ذکر است که هزینه‌های شرکت به صورت تورمی و در حدود 45 درصد رشد داده شده است.

007.jpgدر جدول زیر ارزش خالص دارایی‌های شرکت سرمایه‌گذاری سبحان بر اساس ارزش افزوده پرتفوی‌های بورسی و غیربورسی شرکت و بر اساس آخرین گزارش ماهانه مرداد ماه 1402 برآورد شده و نمایانگر این است که ارزش خالص دارایی‌های شرکت به ازای هر سهم بالغ بر 4،951 ریال و نسبت قیمت هر سهم شرکت به NAV به 56 درصد می رسد. با فرض تقسیم سود 47 درصدی سهم در مجمع سال مالی 1402 و با توجه به سود برآوردی سال 1403، می‌توان به نسبت P/E تحلیلی 4 واحد دست یافت.
008.jpg
 

وضعیت نموداری سهم

تایم فریم هفتگی :
009.jpg
  1. موج 3 به اندازه 62% موج 1 رشد کرده است. ( با اتمام موج 4 می‌توان تارگت موج 5 را بدست آورد، که در گام اول به اندازه 62% یا 100% موج 1 می‌تواند رشد داشته باشد. )
  2.  عکس العمل قیمت به ترند صعودی بلند مدت می‌تواند تعیین‌کننده نقطه چرخش قیمت باشد.
  3.  واگرایی منفی بین نمودار قیمت و اندیکاتور RSI تاییدی است بر اصلاح اخیر و کراس مکدی لاین و سیگنال لاین در اندیکاتور MACD سیگنال اولیه خروج از نماد را صادر کرده است.
تایم فریم روزانه :
0010.jpg
با توجه به الگوی اصلاحی در تایم فریم بالاتر، با اتمام اصلاح در موج C ( بررسی کیفیت اصلاح ضروری است) می‌توان نسبت به برنامه‌ریزی معاملاتی در محدوده 200-220 تومان اقدام نمود.




0011.png